neljapäev, 21. aprill 2016

Südamekuu

Aprillis tähistatakse Tervise Arengu Instituudi eestvedamisel Eestis esimest korda südamekuud. Terve aprill on kaetud erinevate üritustega, mille eesmärk on juhtida inimeste tähelepanu südametervisele ning terviseprobleemide ennetamisele läbi liikumise.
Südamekuu on välja kasvanud südamenädala traditsioonist, mida on peetud juba 23 korda.

Meie lasteaed osaleb selles samuti ja tervishoiutöötaja Aino eestvedamisel toimusid ja toimuvad üritused läbi kuu. Aino käib rühmades tegemas terviseminuteid, kus räägitakse südame ehitusest, kuulatakse stetoskoobiga südant ning lapsed saavad arutelus osaleda, mis on üldiselt südamele hea - liikumine, õige toitumine.
Ühe osana südamekuust osalesid lasteaia töötajad matkamängus "Tunne oma koduvalda", olles eeskujuks lastevanematele ning oodates ka nende osavõttu, peredele kestab matkamäng 8nda maini.


Sel nädalal toimus igal hommikul virgutusvõimlemine pikas koridoris, kus kõik rühmad said osa võtta, neid juhendas liikumisõpetaja Jeanne.


20.aprillil toimus Jüriööjooks ümber Ilmatsalu järve, meie töötajatest osalesid direktor Inga, õppealajuhataja Valve, logopeed Epp, liikumisõpetaja Janne ning Täpitriinude õpetaja Eliina ja abiõpetaja Kaidi.
Veel keskendutakse ka tervislikule toitumisele, rühmades valmistatakse tervisesalatit ning südamesõbralikke võileibu.