neljapäev, 21. september 2017

Kaisutriinude õppekäik Luke mõisaparki

Täna käisid Kaisutriinud loodust avastamas koos oma lemmikute kaisuloomadega. Ilm oli ilus sügisene - sai nautida värvilist loodust ja värsket õhku.
Õppekäik Luke mõisaparki sai Kaisutriinudel ette võetud tänu projekti kirjutamisele, mille eesotsas olid Kaisutriinu rühma õpetaja Vieno ja Päikesetriinu õpetaja Eleri.
Õppekäigul tutvustati lastele vanaaja mänguasju, lapsed said tutvustada oma kaasavõetud kaisuloomi. Esimene asi, kus lapsed ise said käed külge panna, oli oma kaisuloomale sõbra tegemine - lapsed said teha kaltsunukku, sõlmisime nukkudele käed-jalad, panime juuksed ning joonistasime näod pähe. Selle sai iga laps endale mälestuseks kaasa. Edasi liikusime mõisaparki, kus toimus kõigepealt kaisuloomade ralli, see toimus teatevõistlusena, kus esimesel ringil tuli kaisukas viia tekile, teisel ringil siis tagasi tuua. Lapsed said aktiivselt liikuda. Sellele järgnes väike puhkushetk, kus lapsed laulsid mänguloomadele unelaulu ning kiigutasid magama. Järgmiselt hakkasid kaks Luke mõisapargi juhendajat vastavalt gruppidele toimetama. Grupid said mängida äratundmisemängu - kas laps suudab kompimise teel kindlaks teha, kas see on tema oma või mitte. Edasi liiguti suurte, maagiliste puude alla, kus hakati mängima mängulooma peitust soe-külm mängu põhimõttel - peitja suunas sõnadega  (külm, soe, kuum) teisi õigele teele. Lastele see mäng väga meeldis - sellega ka jätkati. Luke mõisapargi juhendaja eestvedamisel läksime sama mängu põhimõttel edasi - lapsed pidid otsima varandust - selleks oli juhendajate poolt enne meie jõudmist ära peidetud küpsisekarp. Iga laps sai natuke maiustada ning peale seda liikusime paviljoni, kus lastega muljetati õppekäigu üle ning lapsed said mälestuseks tunnistused. Oli väga tore!